donderdag 16 april 2009

Bezienswaardigheden, plaatsen en accomodaties Gardameer en omgeving!


Voor veel Nederlanders het meer in de zomer om de vakantie door te brengen! Lago di Garda!

Ook in het voor- en najaar is het heerlijk vertoeven in de gezellige plaatsen aan het meer, al is het dan wel een stuk rustiger. In het voorjaar is de natuur op zn mooist en zijn er vaak mooie zonnige dagen ! Tevens zie je vaak nog sneeuw op de bergtoppen liggen wat in zn geheel een heel mooi plaatje geeft.
Ik wil in mijn blog beschrijven wat je het beste kan ondernemen aan het Gardameer (want er is veel te doen) om de mooiste hoogtepunten mee te krijgen, wat kan je beter mijden, wat zijn leuke plaatsen en waar vind je die speciale plekken die nog die typisch Italiaanse sfeer hebben. Kortom alles om een onvergetelijke vakantie te vieren!

DESENZANO DEL GARDA
De eerste plaats die ik bezocht aan het Gardameer en wat nog steeds een van mijn favorieten is is Desenzano. Een vrij groot plaatsje waar alles te krijgen is en waar vooral een groot aantal mooie, leuke en exclusieve winkeltjes te vinden zijn.
Je vindt er typisch gekleurde Italiaanse huizen, kleine straatjes en gezellige pleinen!



Voor wie graag het Gardameer wil bezoeken maar niet niet in de toeristische drukte wil verblijven en de echte Italiaanse sfeer wil proeven is er een bijzondere accomodatie en restaurant 4 kilometer ten zuiden van Desenzano/Gardameer;Borgo San Donino

Link: http://www.selvacapuzza.it/

Plaatsen die het bezoeken waard zijn aan het Gardameer:

- Bardolino
- Sirmione
- Malcesine (met de kabelbaan naar de Monte Baldo 1800-2200m)
- Torre del Benaco
- Salo


Gardameer en boottrips





Een van de leukste en snelste manieren om het Gardameer te verkennen is per boot! Er zijn verschillende boten die je kan nemen:


De autoboot.


De boot voor auto's is het meest waar voor je geld! Deze boot gaat wat langzamer maar is zeker de goedkoopste en geven je de mogelijkheid om het meer dwars over te steken, wat sneller gaat dan met de auto. Het onderste dek is voor auto's en scooters. Het middelste dek heeft een bar en is afgesloten. Het bovenste dek heeft zitplaatsen in de zon van waaruit je kan genieten van een mooi uitzicht over het meer tijdens de trip.




Hydrofoil
Deze boten gaan met een redelijke snelheid over het meer. Handig dus als je snel van de ene plaats naar de andere wilt. Ze zijn alleen 2 tot 3 keer zo duur als de boot voor auto's.




De catamaran met motor

Deze boot is iets minder snel dan de hydrofoil maar sneller dan de autoboot. Een goed alternatief dus! de kosten zijn ongever hetzelfde als de snelle boot. Deze boten hebben meer gelimiteerde en vaste routes.




De stoomboot.

Dit is een relaxte en romantische manier om het Gardameer te verkennen. Deze boot gaat wel langs de wat grotere plaatsen, zoals Desenzano, Salo, Limone etc.
Let wel op wanneer de laatste boten terug gaan. De laatste boten gaan vaak om 5 of 6 uur smiddags.




Tickets en boottijden.

De tickets kunnen worden gekocht bij de havens. Er zijn kiosken vlakbij de aankomst en vertrekplaatsen van de boten. Als er niemand is kan je de tickets ook aan boord kopen.





Geen opmerkingen: